Thursday, July 23, 2009

ΑΝ Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ, ΤΟΤΕ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΝΗΜΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΑΣ!!!



Τι είναι μάθηση; Η ικανότητα μας σήμερα για να μαθαίνουμε είναι κλειδί για επιτυχία! Οι άνθρωποι που μαθαίνουν εύκολα, που έχουν την ικανότητα να θυμούνται πράγματα χωρίς προσπάθεια και να ανακαλούν πληροφορίες όποτε το θέλουν, έχουν σημαντικό πλεονέκτημα από τους άλλους που πασκίζουν να θυμούνται πράγματα και γεγονότα. Ευτυχώς υπάρχουν τρόποι που μπορεί κάποιος να βελτιώσει τη μνήμη του.

Τι είναι μνήμη; Αναφέρεται στην ποσότητα των πληροφοριών που αποθηκεύονται και ανακαλούνται και η ικανότητα του ανθρώπου να τις χρησιμοποιεί αναλόγως των περιστάσεων.

Πως μπορούμε να ενδυναμώσουμε την μνήμη μας Υπάρχουν 3 επιστημονικές τεχνικές που μπορεί κάποιος να βελτιώσει τη μνήμη του
1. Τεχνική της Επανάληψης
Η τεχνική αυτή αυξάνει την μνημονική ικανότητα εφαρμόζοντας μεθόδους χρονικών επαναλήψεων που βελτιώνουν τις νεύρο συνδέσεις που σχετίζονται με την συγκεκριμένη μνήμη.
2. Πολλαπλή αντιληπτική και μνημονική μάθηση
Η τεχνική αυτή προσφέρει έκθεση στις αισθητηριακές αντιληπτικές ικανότητες του εγκεφάλου που κάνει την απομνημόνευση ευκολότερη.
3. Συμμετοχική μάθηση
Η τεχνική αυτή προσφέρει στον μαθητευόμενο εμπλοκή στην διαδικασία της μάθησης, αυξάνοντας την παρακίνηση και την ευθύνη για μάθηση. Μαθαίνει κάποιος ΚΑΝΟΝΤΑΣ.

No comments: